ГоловнаНовини ЖКГ«Створення дочірнього підприємства – це компроміс між мешканцями будинків, нами і ЖЕКом» - Київводоканал

«Створення дочірнього підприємства – це компроміс між мешканцями будинків, нами і ЖЕКом» - Київводоканал

Київводоканал в серпні планує розпочати реалізацію проекту з надання послуг водопостачання та водовідведення за прямими договорами з киянами. Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили в прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал». Згідно з планом проекту, в якості експерименту створюють дочірнє підприєм

Київводоканал в серпні планує розпочати реалізацію проекту з надання послуг водопостачання та водовідведення за прямими договорами з киянами.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили в прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал».

Згідно з планом проекту, в якості експерименту створюють дочірнє підприємство, яке заключатиме прямі договори з мешканцями багатоквартирних будинків. Як відомо, мешканці столиці нерідко стикаються з проблемою неякісної води, що надходить з кранів їхніх квартир. При цьому зазвичай, усі питання, що стосуються якості питної води автоматично пов’язують з діяльністю Київводоканалу. Однак, компанія відповідає лише за воду, яка постачається до будинку, а не безпосередньо у помешкання. Як запевняють в Київводоканалі, непоодинокі випадки, коли аналіз води перед подачею її до внутрішньо будинкових мереж свідчить про відповідність усім нормативам, у той же час показники води з крану відрізняються та не витримують вимог якості.

В компанії звертають увагу, що будинкові водопровідні мережі не знаходяться на балансі Київводоканалу. Їх правильна експлуатація та обслуговування, в тому числі періодичний ремонт та промивка, належить до компетенції районних житлового-комунальних господарств.

«Створення дочірнього підприємства Київводоканалу – це своєрідний компроміс, який дозволить задовольнити вимогу щодо прямого надання послуг з водопостачання та водовідведення мешканцям будинків та врегулювати відносини з житлово-комунальними районними організаціями. Тож, найближчим часом, в якості експерименту, зазначене дочірнє підприємство прийме на себе зобов'язання експлуатації внутрішніх мереж водопроводу та каналізації декількох будинків міста Києва, а також визнає себе виконавцем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення», - інформують в Київводоканалі.

 
Коментарі (0)