ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Мінінфраструктури вбереже метро від пожежі

Мінінфраструктури вбереже метро від пожежі

Правила пожежної безпеки встановлюють вимоги до працівників метрополітену, загальні вимоги, вимоги до змісту територій, будівель, приміщень, тунелів, шляхового господарства, машинних залів, ескалаторів.

Міністерство інфраструктури України розробило проект наказу «Про затвердження правил пожежної безпеки в метрополітені». Відповідний проект опублікований на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Так, правила пожежної безпеки встановлюють вимоги до працівників метрополітену, загальні вимоги, вимоги до змісту територій, будівель, приміщень, тунелів, шляхового господарства, машинних залів, ескалаторів, травілаторів, електричних та інженерно-технічних установок, електро-і мотодепо, електрорухомого складу метрополітену, засобів зв'язку, зв'язку, протипожежного стану та захисту в частині пожежної безпеки. Також зазначені правила визначають порядок дій працівників метрополітену в разі виникнення пожежі.
 
Проектом наказу забороняється пасажирам метрополітену: перевозити пожежонебезпечні, радіаційні, вибухові, отруйні та їдкі речовини, побутові та інші газові балони; створювати ситуації, які заважають руху потоку пасажирів; застосовувати відкритий вогонь і палити на станціях, у вагонах поїздів, вестибюлях, переходах пересадочних вузлів і в підземних (наземних) переходах суміщених з входами (виходами) станцій; засмічувати пристанційні ділянки, вестибюлі, переходи, платформи станцій, колії, ескалатори, салони вагонів.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)