ГоловнаНовини ЖКГ Національний регулятор по тарифах стежитиме за оптимальністю витрат у ЖКГ - Азаров

Національний регулятор по тарифах стежитиме за оптимальністю витрат у ЖКГ - Азаров

Уряд створює Національного регулятора по тарифах, який стежитиме за їх обгрунтованістю та оптимальністю витрат у житлово-комунальному господарстві. Про це в ефірі одного з українських каналів заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров. «Ми зараз створюємо Національний регулятор по тарифах - комісі

Уряд створює Національного регулятора по тарифах, який стежитиме за їх обгрунтованістю та оптимальністю витрат у житлово-комунальному господарстві. Про це в ефірі одного з українських каналів заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров. 
«Ми зараз створюємо Національний регулятор по тарифах - комісію, яка стежитиме за оптимальністю витрат, щоб у нас не «танцювали» так витрати, як вони зараз це роблять, щоб нормативи рентабельності враховувалися, щоб була інвестиційна складова у тарифах, і водночас, щоб усе було абсолютно обґрунтовано», - сказав Глава уряду.
Він зауважив, що це непросте завдання, але «коли ми почали з цим розбиратися, то побачили, що резерви і ресурси є». 
М.Азаров зазначив, що житлово-комунальне господарство загалом є дуже занедбаною галуззю. «Ми зараз вникаємо, і з'ясовуються просто унікальні речі: відсутні лічильники газу і взагалі облік газу на вході не тільки будинків, а й котелень. Я вже не кажу про фізичну зношеність, про аварійний стан», - сказав Прем'єр-міністр. 
Він наголосив, що реформа житлово-комунального господарства, пошук форм конкуренції у сфері ЖКГ, створення умов і насамперед ліквідація аварійних ситуацій є для уряду пріоритетом. 
М.Азаров повідомив, що робоча група вже практично розробила усі необхідні документи для модернізації сфери ЖКГ і висловив сподівання, що «буквально найближчим часом ми їх приймемо».

Джерело - Укрінформ

 
Коментарі (0)