ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Одеситам обіцяють збудувати «легке» метро

Одеситам обіцяють збудувати «легке» метро

Влада Одеси визначили пріоритетні напрямки розвитку міста до 2022 року. В планах - новий залізничний вокзал і лінія «легкого» метро.
Влада Одеси визначили пріоритетні напрямки розвитку міста до 2022 року. В планах - новий залізничний вокзал і лінія «легкого» метро.
 
«Підготовлена концепція розвитку «Одеса - 2022». При цьому в документах викладені стратегічні цілі, а також першочергові кроки і колективні плани за пріоритетними напрямами. Деякі проекти цієї концепції не тільки існують на папері, але вже реалізуються або будуть реалізовані в найближчому майбутньому», - повідомив мер Одеси Олексій Костусєв.
 
Серед найбільш масштабних проектів - будівництво другого міського залізничного вокзалу на вулиці Столбовій і перегляд давно обговорюваних проектів створення в Одесі лінії метро.
 
У місті буде створено 55 транспортних розв'язок і прокладено 37 кілометрів доріг окремо від громадського транспорту - «легкого метро» або лінії швидкісного трамвая. Розвиток міської інфраструктури також передбачає реконструкцію доріг та міжквартальних проїздів, запуск кількох нових тролейбусних маршрутів. Також планується створити в Одесі міжнародний виставковий центр та представництва крупних українських і міжнародних компаній. Окрему увагу приділено реставрації історичного центру міста, яка повинна відродити культурну самобутність і архітектурний вигляд Одеси.
 
Джерело - Полеміка
 
Коментарі (0)