ГоловнаКолонкиОСББОСББ всі комунальні тарифи об'єднає в одному механізмі

ОСББ всі комунальні тарифи об'єднає в одному механізмі

Тільки створивши ОСББ, можна об'єднати в одному механізмі тарифи за тепло, плату за воду і квартплату.
Кошти на ремонт будівель ніколи не були закладені в комунальних тарифах ЖЭКів, на відміну від ОСББ.
 
І з цим міфом треба покінчити раз і назавжди. Якщо ми вкладаємо кошти в модернізацію будинку це одне, а якщо в енергозбереження, то це вже інша стаття витрат. Це все можливо тільки при створенні ОСББ і правильних тарифів. Тільки створивши ОСББ, можна об'єднати в одному механізмі тарифи за тепло, плату за воду і квартплату і тільки ОСББ може бути розпорядником цих коштів. Про це розмірковує заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.
 
Якщо мова йде про залучення до вирішення цих питань кредитних ресурсів, то запорукою тут можуть бути тільки дві речі. Це майно, яким є індивідуальний тепловий пункт, що встановлений в цьому будинку. І друге - це поточні платежі з інвестиційної складової, яка може бути закладена в таирфи ОСББ за рахунок економії. Тобто, люди платили гроші за тепло, встановили індивідуальний тепловий пункт за рахунок нового обладнання, отримали економію. Ця економія повинна бути встановлена як інвестиційна складова. Саме вона і піде на погашення кредиту ОСББ.
 
Де брати гроші? 28 мільярдів гривень ми заплатили за різницю в ціні за газ. В цьому році 17 мільярдів кубів у нас споживає населення і приблизно 9 млрд споживає ТЕЦ. Це величезна кількість газу і ми не повинні споживати його в такій кількості. Я думаю не можна ділити для ОСББ тарифи на газ, який споживає населення, і той, який споживають теплові організації.
 
Адже 60-70% будинків опалюється теплом виробленим теплокомуненерго. Ми єдина країна, де оптова ціна на газ вище, ніж роздрібна. Тут слід було б так само розділити тарифи на газ для приготування їжі та газ для виробництва тепла, якщо вже ми не можемо відпускати його всім по одній ціні, як це робиться у всьому світі.
 
Костянтин Єгоров
 
Коментарі (0)