ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМінрегіон стане на «нічну варту»

Мінрегіон стане на «нічну варту»

Мінрегіон буде цілодобово консультувати населення щодо зменшення споживання енергоресурсів. Така необхідність зумовлена тим, що країна у найкоротші строки має скоротити енергозалежність від російського газу.

Диспетчерська служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відтепер буде консультувати підприємства та громадян з питань переходу на альтернативні види палива або ж зі зменшенням споживання природного газу у цілодобовому режимі. Про це зявив заступник Міністра регіонального розвитку Андрій Білоусов, - повідомляє прес-служба відомства.

За словами пана Білоусова, 28 липня на засіданні Антикризового енергетичного штабу Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман поставив завдання всім компетентним службам та інспекціям в максимально короткі терміни розглядати питання дозвільного характеру, що пов’язані з переходом підприємств на альтернативні види палива або ж зі зменшенням споживання природного газу.
 
«Ми повинні максимально сприяти і допомагати тим, хто втілює проекти заміщення газу чи зменшення його споживання. Мова йде не тільки про підприємства, а й про громадян, які виіршили замінити газовий на електрокотел. Жодних труднощів чи зволікань з боку контролюючих органів тут бути не може. Зі свого боку Мінрегіон відкрив цілодобову телефонну лінію, куди громадяни чи підприємства можуть звернутися з проблемними питаннями, які виникли в них в ході впровадження таких проектів. Кожне звернення буде спрямоване за компетенцією до того чи іншого органу влади, а також буде контроль за тим, наскільки вчасно і ефективно таке звернення розглянули», - зазначив Андрій Білоусов.
 
Нагадаємо, як вже повідомляла «Україна Комунальна», перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов закликав мешканців міста готуватися до опалювального сезону, використовуючи енергозберігаючі технології та альтернативні джерела енергії. Наразі через складну ситуацію з теплопостачанням столиця недоотримує 1,3 млн кубометрів газу на день.
 
Коментарі (1)
Санечка В.2
01 Серпня 2014 p. 16:22
все понятно, газа нет, жкх в опе, зима скоро.... но зачем ночью?