ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ Переробка сміття коштуватиме Харкову мільйони

Переробка сміття коштуватиме Харкову мільйони

У разі забезпечення фінансування, CMSR виділить грант у сумі до 3,5 млн євро на будівництво в Харкові комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії.

Харківський міський голова Геннадій Кернес і директор Центру міжнародної співпраці та розвитку (CMSR, Словенія) Гашпер Йєж 17 квітня, у Мариборі підписали Протокол про наміри.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Цей документ висловлює готовність обох сторін брати участь у проекті «Розвиток переробки твердих відходів у місті Харкові, Україна». CMSR забезпечує внесок Словенії в його реалізацію, оскільки Харківська міська рада планує залучити як оператора проекту словенську компанію «Riko».

«Я впевнений, що після підписання цієї угоди ми почнемо активну роботу щодо співпраці з Харковом і візьмемося до підписання основної рамкової угоди. На її підставі грант буде фактично виділено місту Харкову і буде використано за призначенням», - підкреслив директор центру Гашпер Йєж.

Геннадій Кернес від імені Харківської міської ради та територіальної громади подякував за надану можливість підписати Протокол про наміри. «Під час візиту до Харкова президента Словенії Данила Тюрка я домовився, що до Марибора приїде наша делегація, яка ознайомиться з тим, як у Словенії збирають і утилізують тверді побутові відходи. Хочу засвідчити вам свою повагу та висловити сподівання, що нам вдасться реалізувати цей екологічний проект, такий важливий для Харкова», - зазначив міський голова.

Згідно з документом, сторони підпишуть Договір про надання гранту (коштів на безоплатній та безповоротній основі) між Харківською міською радою та CMSR. Міністерство закордонних справ Республіки Словенія має забезпечити фінансування відповідної програми CMSR, а Харківська міська рада до офіційного оформлення договору має провести всі процедури вибору оператора проекту відповідно до законодавства України. У разі забезпечення фінансування, CMSR виділить грант у сумі до 3,5 млн євро на будівництво в Харкові комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії. Загальна вартість проекту - до 30 млн євро.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)