ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Процес вирішення газових питань зрушився з місця - Бойко

Процес вирішення газових питань зрушився з місця - Бойко

Складність переговорів щодо вартості газу викликана надзвичайно невигідним для України контрактом, що був підписаний попереднім Урядом.

Переговори з Росією щодо створення тристороннього консорціуму з управління газотранспортною системою України та перегляду ціни газу тривають. Про це Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив під час робочого візиту до США після засідання українсько-американської Робочої групи з питань енергетичної безпеки. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міненерговугілля. 

«Ми не припиняли переговорний процес з російськими партнерами за всіма напрямками. Ми працюємо над моделлю консорціуму з управління газотранспортною системою України. В частині консорціуму я бачу значний прогрес, а щодо ціни газу переговори тривають», - сказав Юрій Бойко. 

Міністр пояснив, що складність переговорів щодо вартості газу викликана надзвичайно невигідним для України контрактом, що був підписаний попереднім Урядом. 

Він додав, що одночасно з проведенням переговорів з Росією Україна веде роботу над підвищенням власної енергетичної незалежності. 

«Збільшення власного видобутку газу і зниження закупівлі імпортного газу, безумовно, робить нашу позицію міцнішою», - сказав Юрій Бойко. 

Нагадаємо, 31 травня 2012 року у Вашингтоні (США) під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка та Спеціального посланника з енергетичних питань в Євразії Держдепартаменту США Річарда Морнінгстара відбулося чергове засідання українсько-американської Робочої групи з питань енергетичної безпеки.

 
Коментарі (0)