ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Рівненщина лідирує у заміщенні газу місцевою сировиною

Рівненщина лідирує у заміщенні газу місцевою сировиною

У поліському краї за останній рік почали більше виробляти торфобрикетів, у лісових господарствах та у приватних структурах впроваджено випуск щепи та пелетів із відходів деревообробки.
Рівненщина перевищила середньоукраїнський показник заміщення природного газу місцевою сировиною. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.
 
«Обсяг заміни альтернативним паливом у загальній величині споживання газу становить на Рівненщині 3,5 відсотка, тоді як у державі - 1,5 відсотка», - сказав В.Новак.
 
За його словами, у поліському краї за останній рік почали більше виробляти торфобрикетів, у лісових господарствах та у приватних структурах впроваджено випуск щепи та пелетів із відходів деревообробки.
 
Для спалювання таких матеріалів встановили близько сотні сучасних котлів з високим коефіцієнтом корисної дії, зокрема, і рівненського виробництва. Вони функціонують у приватних та закладах комунальної сфери, на всіх збудованих торік об'єктах, у тому числі і у введених в дію нових п'яти школах.
 
Енергоощадні технології впроваджують і на промислових підприємствах. Зокрема, здолбунівські цементники замінили 98 відсотків об'ємів використання природного газу вугіллям.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)