ГоловнаКоментаріЕлектроенергетика Україна відмовиться від імпортних енергоресурсів

Україна відмовиться від імпортних енергоресурсів

Через зростання курсу долара Україна перестане купувати імпортне вугілля. Також, Київ планує припинити імпорт електроенергії з РФ, коли зникнуть загрози для української енергосистеми.
Україна більше не може закуповувати імпортне вугілля у зв'язку з зростанням курсу долара. Про це повідомив перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, передає ЛІГАБізнесІнформ.
 
За його словами, на українській території залишилася тільки газова група вугілля. 
 
«Але купувати на сьогодні імпортне вугілля не представляється можливим. При курсі 30 (гривень за долар, - ред.) і вище, тонна вугілля буде обходитися в 2400-2600 грн. При цьому на сьогодні ціна, яка задовольняє ринок - це близько 1500 грн за тонну», - сказав він.
 
Крім того, за словами пана Зюкова, імпорт електроенергії з РФ також буде припинено. У Міненерго чекають, коли зникнуть загрози для української енергосистеми.
 
«Технічно, як тільки відпаде необхідність у відключеннях і зникне небезпека в цілому для енергосистеми, звичайно, цей договір (на імпорт електроенергії з РФ - ред.) буде припинено. Я не можу зараз це сказати, тому що є «Укренерго», яка займається розрахунком всієї системи і вони можуть більш детально сказати, коли це може статися», - повідомив пан Зюков.
 
Пан Зюков пояснив, що закупівля електроенергії з Росії була вимушеною мірою. Але завдяки помірним температурним режимам, які надала природа, Україна імпортувала не дуже багато електрики.
 
 
«На сьогодні споживання електроенергії становить близько 300 Мегават по імпорту», - заявив заступник міністра.
 
Він також розповів, що теплові електростанції, що працюють на газових марках вугілля, що видобуваються в Україні в достатньому обсязі, працюють на повну потужність.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», борг неконтрольованих українською владою територій Донбасу за газ становить близько 7,5 млрд грн, за електроенергію - 3,5 млрд грн.
 
Коментарі (0)