ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика В Україні немає альтернативи атомній енергетиці

В Україні немає альтернативи атомній енергетиці

Микола Азаров переконаний, що у найближчі 10-20 років в Україні атомна енергетика залишатиметься головним виробником електроенергії.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що у найближчі 10-20 років в Україні атомна енергетика залишатиметься головним виробником електроенергії, оскільки вироблена на АЕС електроенергія в десятки разів дешевша від альтернативних джерел енергії.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Про це Глава Уряду заявив на нараді щодо забезпечення енергетичної безпеки, яка відбулася в аварійно-технічному центрі ДП НАЕК «Енергоатом» у  селищі Білогородка Київської області.

«Для нас у найближчі 10-20 років немає альтернативи атомній енергетиці. Більш того, ми її розвиватимемо», - сказав Микола Азаров.

При цьому він додав, що в Україні вперше за 20 років незалежності вже у цьому році розпочнеться будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС. «Вперше за 20 років незалежності Україна приймає рішення зі зміцнення своєї енергонезалежності», - наголосив Микола Азаров.

Глава Уряду підкреслив, що одна кіловат година сонячної електроенергії складає 4 грн., тоді як собівартість атомної енергетики у 50 разів  дешевша.

Водночас Прем’єр-міністр поставив завдання дотримуватися усіх стандартів безпеки роботи АЕС: «В ядерній енергетиці повинна стовідсотково забезпечуватися безпека, щоб атомні електростанції не становили загрозу для наших громадян».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)