ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Влада Сімферополя оголосила війну хамству у транспорті

Влада Сімферополя оголосила війну хамству у транспорті

За відмову в провезенні пільгової категорії громадян, водіїв маршрутних таксі потрібно звільняти.

За відмову в провезенні пільгової категорії громадян, водіїв маршрутних таксі потрібно звільняти. Про це заявив начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Андрій Каракулькін в ході оперативної наради. 

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Сімферопольської міськради. 

Так, розглядаючи звернення громадян: інваліда 2-ї групи Геннадія Щегалева і інваліда по зору Т.Пахомової, що надійшли на гарячу лінію «Вас слухає Анатолій Могильов» і до міської ради, начальник управління зауважив, що у всіх випадках сімферопольці зіткнулися з неприємною ситуацією, коли їх законні права на безкоштовний проїзд були проігноровані. 

Як повідомив заявник Геннадій Щегалев, водій маршрутного таксі № 41, розуміючи, що на зупинці стоїть інвалід, просто не зупинився. «Проїхавши кілька метрів вперед, він зупинив автобус і висадив інших пасажирів. Я знайшов цього водія на кінцевій зупинці і спробував самостійно з ним переговорити, але чіткого пояснення його вчинку я так і не отримав», - пояснив чоловік.

Вислухавши доводи водія та керівника підприємства «Легіон», Андрій Каракулькін акцентував увагу перевізника, на тому, що це не перше порушення умов договору про перевезення пасажирів даної транспортною компанією. Він рекомендував директору провести інструктаж з водійським складом щодо правил перевезення пасажирів, а також покарати водія, щодо якого надійшла скарга.

Випадок з мешканкою міста Т.Пахомовою - інвалідом по зору ще не так давно можна було назвати пересічним. Заходячи в автобус № 88 з сумками, жінка просто не встигла дістати посвідчення про інвалідність, про що попередила водія. На що, за її словами, водій грубим тоном парирував: «В автобус треба заходити, а не пролазити і пред'являти посвідчення у відкритому вигляді».

Присівши, жінка дістала посвідчення і передала його водієві, але той вже не в силах був зупинитися. Потік негативних емоцій захлеснув чоловіка, і весь накопичений гнів він вилив на пасажирку.

Андрій Каракулькін, зауважив, що пасажири пільгової категорії вимагають до себе підвищеної уваги, тому що внаслідок фізичного нездужання відчувають більше труднощів у пересуванні. Але замість того, щоб увійти в становище, деякі водії, ніби спеціально, погіршують ситуацію, принижуючи таких людей.

«Ви ігноруєте права людей, а якщо така людина дивом опинилася в салоні, то морально тиснете на нього, погіршуючи і без того його слабке здоров'я», - зауважив начальник управління транспорту.

Він зажадав від виконавчого директора підприємства «СімТрансСервіс» Ольги Осипенко принести вибачення заявниці і звільнити у п'ятиденний термін водія-грубіяна з роботи, пред'явивши відповідний наказ в управління транспорту і зв'язку міської ради.

«Завдання водія маршрутного таксі доставити пасажира до пункту призначення. Більшого від нього нічого не потрібно. Хамство і грубість не входять в перелік послуг з перевезення пасажирів, тому позбавте сімферопольців від цих негативних явищ», - заявив Андрій Каракулькін.

Начальник управління зробив акцент на тому, що багато в чому фізичний і емоційний стан водіїв залежить від умов праці, які надаються компанією-роботодавцем.

«Питання, що стосуються компенсації проїзду, облаштування кінцевих зупинок для відпочинку працівників, диспетчеризація - це Ваші турботи, турботи керівництва. У водія не повинна боліти голова, де йому набрати води і як пообідати, у нього і без того складна робота», - звернувся Андрій Каракулькін до представника компанії «СТК», щодо якої надійшла скарга від Кримського Республіканського підприємства «Кримтролейбус».

«Конфліктна ситуація між водієм автобуса та працівниками нашого підприємства могла б і не виникнути, якби автоперевізники укладали договори на споживання послуг. Але таких договорів немає, а нести додаткові витрати на оплату води, каналізації і світла наше підприємство не може», - пояснила заступник Генерального директора підприємства «Кримтролейбус» Лариса Лісовська.

Андрій Каракулькін зазначив, що найближчим часом у міській раді пройде розширена нарада з керівниками всіх компаній-перевізників, на предмет дотримання умов договору з автоперевезення пасажирів у Сімферополі.

 

 
Коментарі (0)