ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика117 країн втричі збільшать використання «зеленої» енергетики

117 країн втричі збільшать використання «зеленої» енергетики

Потроєння використання відновлюваних джерел енергетики допоможе прибрати з енергетичної системи світу викопне паливо, що викидає CO2, щонайпізніше до 2050 року

 

Потроєння використання відновлюваних джерел енергетики допоможе прибрати з енергетичної системи світу викопне паливо, що викидає CO2, щонайпізніше до 2050 року.

На кліматичному саміті ООН (COP28) у суботу в ОАЕ уряди 117 країн пообіцяли потроїти використання відновлюваних джерел енергії до 2030 року, щоб скоротити частку викопного палива у світовому виробництві енергетики.

Про це повідомляє Reuters.

«Це може допомогти світу пройти перехідний період від вугілля», - сказав президент саміту COP28 в Об’єднаних Арабських Еміратах Султан аль-Джабер.

Зазначається, що в обіцянці, яку підтримали США, ЄС, ОАЕ, Японія й Канада, також ідеться, що потроєння використання відновлюваних джерел енергетики допоможе прибрати з енергетичної системи світу викопне паливо, що викидає CO2, щонайпізніше до 2050 року.

Попри те, що Китай та Індія заявили про підтримку потроєння використання відновлюваної енергії до 2030 року, обидві країни не підтримали загальну обіцянку в суботу, яка поєднує нарощування чистої електроенергії зі скороченням використання викопного палива.

В ОАЕ запустили найбільшу у світі сонячну електростанцію: вона здатна забезпечити електроенергією 200 000 домогосподарств

ЄС та ОАЕ прагнуть, щоб зобов’язання щодо збільшення використання відновлюваної енергетики у світі були включені в остаточне рішення кліматичного саміту ООН, щоб зробити це глобальною метою. Проте для цього потрібен консенсус між майже 200 присутніми країнами.

Країни, вразливі до зміни клімату, наполягають на тому, що ці цілі повинні бути поєднані з угодою між країнами на COP28 щодо поступової відмови від використання викопного палива у світі. 

 

 

 
Коментарі (0)