ГоловнаНовини ЖКГТранспорт13 станцій столичного метро закриють на ремонт

13 станцій столичного метро закриють на ремонт

Ці станції метро отримають багато оновлень

Незабаром в українській столиці розпочнеться ремонт на станції метро "Політехнічний інститут" (червона гілка), а в 2019 році оновлення з'являться ще на 12 станціях. Про це пише 44.ua, посилаючись на прес-службу КП "Київський метрополітен".

"В грудні 2018 року планується капітальний ремонт станції метро "Політехнічний інститут" в частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення. У 2019 році також планується, у разі виділення фінансування, аналогічні капітальні ремонти 12 станцій, що введені в експлуатацію до 2005 року", - повідомили в прес-службі.

Як з'ясувалося, оновлять такі станції метро "Кловська", "Лук'янівська", "Сирець", "Палац спорту", "Дорогожичі", "Житомирська", "Шулявська", "Вокзальна", "Університет", "Хрещатик", "Арсенальна" та "Героїв Дніпра".

Київський метрополітен планує замінити двері типу "метро" з пристроєм крайніх дверей з шириною проходу 900 мм, облаштувати тактильно-контрастні направляючі смуги, встановити спеціальні ліфти і пандуси, а також звукові орієнтири на всіх вищеперелічених станціях.

Варто відзначити, що будуть замінені на сучасні вторинні і торцеві табло електрогодинників із збільшенням цифр, збільшать розміри букв назви станцій, у тому числі емблеми "М". Ще облаштують двері позначками "вхід-вихід" з відповідними піктограмами і встановлять обладнання для робочого місця чергового по станції.

Наближається новий рік. Якщо ви хочете його відсвяткувати особливо, тоді запрошуємо вас святкувати Новий Рік на закарпатті. Зберіться друзями або родиною. Вас чекає незабутній новий рік.

 
Коментарі (0)