ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика15% киян можуть залишитися без електрики з 1 серпня

15% киян можуть залишитися без електрики з 1 серпня

Якщо не буде укладений договір на поставку газу для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які з 1 серпня переходять в муніципальне управління, станції припинять електропостачання житлових кварталів, заявили в Київраді.

Якщо не буде укладений договір на поставку газу для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які з 1 серпня переходять в муніципальне управління, станції припинять електропостачання житлових кварталів, заявили в Київраді.

Влада готує схему аварійного електропостачання комунальних установ.

З 1 серпня 15% електричних мереж Києва переходять з управління компанії ДТЕК до комунального підприємства "Київтеплоенерго", проте в зв'язку з відсутністю договорів про постачання газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 жителі ряду кварталів можуть залишитися без електрики. Про це пише видання "Вести" з посиланням на голову комісії Київради з питань житлово-комунального господарства Володимира Бондаренка.

"В основному це нові житлові квартали, розкидані по різних кінцях міста. Вони і можуть постраждати", - сказав Бондаренко. Через небажання компанії "Нафтогаз України" укладати договір з КП "Київтеплоенерго" на поставки газу з 12 тис. Багатоповерхових будинків без гарячої води залишаються понад 7 тис., Розповів виданню заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв. "Об'єкти ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, крім тепла, виробляють електроенергію, і питання постачання цих об'єктів газом є дуже актуальним.

Якщо питання до 1 серпня не вирішиться, можуть бути перебої з електропостачанням ", - визнав він. Влада міста розіслали в комунальні установи вказівки на випадок відключення ТЕЦ, розповіла виданню" РБК-Україна "прес-секретар Пантелєєва Юлія Грамотна." Минулого тижня у нас була комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ми направили доручення всім підрозділам і, зокрема, закладам охорони здоров'я - підготувати резервні джерела енергопостачання.

Така реакція буває і в контексті негоди, наприклад, коли може статися аварія і припинитися харчування ", - сказала вона. Як йдеться в наказі міського департаменту охорони здоров'я від 26 липня, всі комунальні установи охорони здоров'я були зобов'язані до 30 липня привести в готовність автономні джерела електроживлення , провести навчання з аварійного підключення резервних джерел, створити штаби ліквідації надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в разі раптового відключення електрики.

У КМДА повідомили, що переговори щодо укладення договору про газопостачання ТЕЦ тривають, зокрема, на рівні уряду і керівництва НАК "Нафтогаз України". Агентство УНІАН повідомило 30 липня, що ТЕЦ-5 буде зупинена опівночі 1 серпня.

"Нафтогаз" в травні відмовив комунальному підприємству "Київтеплоенерго" в укладенні договорів на постачання газу, вимагаючи, щоб воно взяло на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг - ПАТ "Київенерго". За даними КМДА, заборгованість останнього перед "Нафтогазом" становила майже 5 млрд грн: близько 3 млрд грн - борги населення, 1 млрд грн - борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, ще понад 1 млрд грн - штрафи і пеня. Влада Києва згодні взяти на себе тільки борги населення.

 

 
Коментарі (0)