ГоловнаНовини ЖКГЖитло150 переселенців отримають пільгові іпотечні кредити

150 переселенців отримають пільгові іпотечні кредити

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву здійснив перший відбір переможців з числа кандидатів на отримання кредиту в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)»

 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву здійснив перший відбір переможців з числа кандидатів на отримання кредиту в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)». Повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Перших 150 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб отримають пільгові іпотечні кредити вже в цьому році завдяки підтримки Уряду Німеччини в рамках реалізації проєкту від KFW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau — Кредитна Установа для Відбудови). Кредити будуть видані на обсяг коштів першого траншу, що складає 5 млн євро. Загальна сума гранту складає 25,5 млн. євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів на житло для ВПО.

«Питання забезпечення житлом – це найболючіша тема багатьох внутрішньо переміщених осіб і є одним з найдієвіших інструментів інтеграції. Починаючи з 2014 року перед Україною постали нові важкі виклики, які є результатом збройної агресії Рф та тимчасової окупації нею частини наших територій. Через війну, яку почала Росія проти нашої країни, 1,5 млн наших громадян були змушені покинути свої домівки та шукати й створювати собі можливості для інтеграції на новому місці. Ми чітко усвідомлюємо відповідальність держави перед своїми громадянами і розуміємо, що необхідно створити умови, за яких кожен бажаючий матиме змогу отримати житло. На жаль, багато родин не можуть собі дозволити придбати житло, адже звичайна ринкова відсоткова ставка за наявними пропозиціями щодо іпотечних кредитів може досягати до 25% річних. А завдяки нашим партнерам ми допомагаємо вирішити це болюче питання. Проєкт із KfW передбачає надання пільгової іпотеки всього під 3% річних. Ми високо цінуємо допомогу Німеччини та вдячні за досягнуті результати», – наголосила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук.

Реалізація цього проєкту планується у 2021-2022 роках та передбачається забезпечити постійним житлом щонайменше 680 сімей або 1768 ВПО.

Процедура здійснена шляхом випадкового вибору за допомогою генератора випадкових чисел RandomPicker, яке запропоноване Міжнародним консультантом (IPC GmbH), погоджене KfW та відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

 

 

 
Коментарі (0)