ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯк і де підлітку почати заробляти

Як і де підлітку почати заробляти

Що ж робити, якщо у всіх однокласників — айфони, а в тебе — старенький повільний смартфон? Спробуйте заробити самостійно.

Сучасним підліткам пощастило більше, ніж їхнім ровесникам ще якихось 10 років тому. Адже інтернет відкрив широкі можливості для заробітку. Якщо гроші потрібні терміново, можна взяти онлайн-кредит. Це швидко і майже без переплат, детальніше на MyCredit. Щоправда, вам має виповнитися 18, інакше вашу заявку навіть не розглянуть.

Що ж робити, якщо у всіх однокласників — айфони, а в тебе — старенький повільний смартфон? Спробуйте заробити самостійно. Це — легально і відкриває широкі перспективи для майбутнього.

Що з цього приводу говорить закон?

Згідно з вітчизняним законодавством, підлітки можуть працювати з 14 років. На жаль, далеко не всі роботодавці погоджуються працевлаштовувати неповнолітніх офіційно. Мотивують тим, що “багато заморочок”. Дійсно: має бути письмова згода батьків, працевлаштовувати дітей можна лише на короткий термін — під час канікул та не більше 24 годин на тиждень. 16-річні можуть працювати 36 годин на тиждень (проти 48 дорослих годин).

Підґрунтя для майбутнього фаху

Сучасні діти — далекоглядні. Багато хто починає готувати підґрунтя для майбутньої професії, навчаючись в середній школі. Так, бажання малювати, помножене на диплом художньої школи та сертифікат курсів веб або графычного дизайну дорівнюють високооплачуваній професії. Талановитих підлітків з радістю наймають айті-компанії, вирощуючи змалечку крутих спеціалістів.

Школярі можуть працювати в онлайні та офлайні:

  • Копірайтером — можна почати писати прості тексти на біржах з копірайтингу, поступово розвиваючи свої навички. Варто лише запастися терпінням, на старті там платять копійки.

  • SMM-менеджер — можна запропонувати свої послуги блогерам або інтернет-магазинам. Потрібно публікувати пости, а також реагувати на коментарі та вести листування з підписниками.

  • Майстер із фотошопу. В тому ж ютюбі є чимало безкоштовних уроків фотошопу. Тож освоїти цю професію нескладно. Але така робота — досить монотонна, потребує розвитку уяви та посидючості. Професійні фотографи, магазини брендових речей, кафе тощо відчувають брак таких фахівців, вони — затребувані.

  • Аніматор. Якщо прикро сидіти з ноутом — не про тебе, ти — весела й комунікабельна людина, спробуй себе у сфері розваг. Яскравий костюм зазвичай надає фірма-наймач.

  • Няня. Ця робота традиційно більше підходить дівчатам, але й хлопці у ній бувають затребувані. Звичайно, малюка вам навряд чи довірять, а ось забрати дитину з садочка нагодувати її та розважити до приходу батьків з роботи — цілком посильна справа.

  • Вигул собак. Багато хто з собачників не мають досить часу на догляд за своїм улюбленцем. Попитайте знайомих, можливо вони будуть раді делегувати обов'язки з вигулу чотирилапого улюбленця. А у вас тим часом з'явиться новий хвостатий друг.

Як бачимо. можливості сучасного світу — безмежні. Головне — бажання.

 

 
Коментарі (1)
Олександр
25 Вересня 2023 p. 15:10

Дякую вам за ці поради! Хочу поділитися з вами також корисною інформацію. Відкладати гроші може не кожен, а непередбачувані обставини будь-коли. У таких моментах важливо знати, де можна отримати швидку фінансову допомогу.