ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ4 експосадовців «Укрзалізниці» викрили у заволодінні 17 млн гривень

4 експосадовців «Укрзалізниці» викрили у заволодінні 17 млн гривень

Судитимуть експосадовців за зловживання 17 млн гривень «Укрзалізниці» на ремонт «Бориспільського експресу»

 

Судитимуть експосадовців за зловживання 17 млн гривень «Укрзалізниці» на ремонт «Бориспільського експресу».

Ремонт «Бориспільського експресу»: 4 експосадовці «Укрзалізниці» обвинувачуються у заволодінні 17 млн гривень

Джерело фото: Національна поліція України

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чотирьох колишніх посадовців будуть судити за заволодіння 17 мільйонами гривень «Укрзалізниці» на ремонт «Бориспільського експресу». Зокрема, серед обвинувачених два головних інженери, інженер-технолог та заступник директора регіональної філії «Укрзалізниці». Вони вважаються організаторами схеми розкрадання коштів, призначених на ремонт швидкісного поїзда з Києва до аеропорту «Бориспіль» у період з 2019 по 2020 рік. Про це повідомила Національна поліція України.

За даними слідства, підсудні впровадили схему, в рамках якої підрядник, що переміг в торгах, мав здійснити капітальний ремонт рейкових автобусів за заниженими цінами та використати старе обладнання низької якості. Замість цього, використали старі запчастини, непридатні для використання, але відзначили їх у документах як нові, перерахувавши оплату приватній компанії. Різницю в сумі 17 284 000 гривень розділили між учасниками схеми, і витратили гроші на придбання автомобілів преміум-класу та нерухомості.

Усі четверо обвинувачених, які використовували службове становище для особистої матеріальної вигоди, будуть притягнуті до відповідальності за зловживання владою та розкрадання державних коштів.

 

 

 
Коментарі (0)