ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ450 тисяч переселенців отримали фінансову допомогу

450 тисяч переселенців отримали фінансову допомогу

Протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики направило до Ощадбанку близько 2,6 мільярда гривень

 

Протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики направило до Ощадбанку близько 2,6 мільярда гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають понад 451 тисячу внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Ощадбанк перераховує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, до кінця квітня передбачено подальше перерахування коштів на виплату допомоги на проживання з урахуванням того, що процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб триває, а також те, що уряд продовжив до кінця квітня термін подання заяв на отримання допомоги, відповідно з якими допомога виплачуватиметься з березня.

Нагадаємо, допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з областей, які постраждали від війни, надається за березень-квітень у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень; для інших осіб – 2 000 гривень.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через додаток "Дія" або особисто через органи соціального захисту населення, уповноваженої особи громади або ЦПАУ.

Уряд змінив порядок надання допомоги із травня. Допомога надаватиметься лише жителям районів у зоні бойових дій та тим, у кого зруйновано житло.

 

 

 

 

 
Коментарі (0)