ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-202447 виробників тепла мають критичні борги за газ

47 виробників тепла мають критичні борги за газ

Впродовж тижня 15 підприємств теплоенергетики розрахувалися з боргами за природній газ, проте ще 47 мають критичну заборгованість

 

Впродовж тижня 15 підприємств теплоенергетики розрахувалися з боргами за природній газ, проте ще 47 мають критичну заборгованість. Про це повідомляє УНН із посиланням на оперативні дані НАК "Нафтогаз України".

Зазначається, оскільки осінь цього року тепла, то у боржників є час підготуватися до опалювального сезону.

Зазначається, що за останні 3 місяці проблему критичних боргів вирішили 62 виробники тепла – перелік скоротився зі 109 критичних боржників (станом на 13 липня) до 47-ми (станом на 22 жовтня).

Нагадаємо, як повідомив Президент України Володимир Зеленський, Україна зебезпечена енергетичною безпекою і входить в опалювальний сезон з рекордними запасами палива.

Як зазначили у «Нафтогазі», заборгованість контрагентів групі компаній «Нафтогаз» за природний газ складає 71.3 млрд гривень

Станом на 20 жовтня 2020 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 44.1 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 156 млн грн,  або на 0,4%.

У той же час заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23.6 млрд грн і в порівнянні з минулим тижнем ця заборгованість зменшилась на 106 млн грн, або 0,4%.

Разом з тим  заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 2 млн грн та складає близько 3,6 млрд гривень.

 

 

 
Коментарі (0)