ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика50% - буде вироблятися відновлюваними джерелами енергії - Міненерго

50% - буде вироблятися відновлюваними джерелами енергії - Міненерго

Розвиток відновлюваних джерел енергії та прискорення енергетичного переходу дозволять Україні посилити енергетичну безпеку країни в цілому і безпеку передачі електроенергії зокрема.
Розвиток відновлюваних джерел енергії та прискорення енергетичного переходу дозволять Україні посилити енергетичну безпеку країни в цілому і безпеку передачі електроенергії зокрема.
 
На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко під час виступу на панельній дискусії в рамках Berlin Energy Transition Dialogue 2023, повідомляє Міненерго. 
 
«Ми бачимо майбутній енергетичний мікс України таким: 50% - це атомна генерація, яка і наразі виробляє понад половину всієї електроенергії в Україні, і решта 50% - буде вироблятися відновлюваними джерелами енергії», - зазначив він. 
 
Галущенко наголосив, що Україна залишається відданою глобальним цілям зеленого переходу, водночас прискорити розвиток ВДЕ змушує і воєнна ситуація. 
 
«З 10 жовтня 2022 року українська енергосистема була 271 раз вражена росіянами. Внаслідок цих атак були пошкоджені або зруйновані системи передачі, що не дозволяло передавати електроенергію з одного регіону в інший», - пояснив він. 
 
Міністр наголосив, що розвиток відновлюваних джерел енергії дозволить децентралізувати генерацію електроенергії по всій країні, знизити вразливість енергосистеми для ворожих атак і підвищити безпеку постачання. 
 

«Енергетична стратегія України передбачає, що до 2035  року в Україні буде 25% ВДЕ. Але тепер, з огляду на руйнування, завдані ворогом нашим об’єктам теплової генерації та мережам, ми маємо посилити розвиток відновлюваних джерел енергії і прискорювати енергетичний перехід. Це питання національної безпеки і безпеки передачі електроенергії», - резюмував міністр. 

 
Коментарі (0)