ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Адміністрація президента запросила експертів США для вирішення критичних потреб в опалювальному сезоні

Адміністрація президента запросила експертів США для вирішення критичних потреб в опалювальному сезоні

Міністерство енергетики США направило в Україну експертну делегацію, яка допоможе в розробці зимового плану дій на випадок можливих перебоїв у поставках газу та енергоресурсів з Росії.
Міністерство енергетики США направило в Україну експертну делегацію, яка допоможе в розробці зимового плану дій на випадок можливих перебоїв в поставках газу та енергоресурсів з Росії.
 
Таке повідомлення розмістила прес-служба посольства США в Україні на своїй сторінці в Facebook.
 
"На знак прихильності до енергетичної безпеки України та на прохання Адміністрації президента Зеленського, Міністерство енергетики США направляє в Україну експертну делегацію, яка допомагатиме у розробці зимового плану дій для вирішення критичних потреб під час зимового сезону 2019-2020", - йдеться в повідомленні.
 
Планується, що команда "сприятиме забезпеченню Адміністрації Зеленського і влади України необхідними ресурсами для того, щоб Україна більше не була вразливою до погроз від перебоїв в енергопостачанні з боку Росії".
 
Делегація буде співпрацювати з українськими експертами для оцінки взаємозалежності у виробництві, передачі і розподілі енергії в усіх секторах, а також створить основу для вдосконалення скоординованого реагування на дефіцит енергії.
 

Про направлення цієї місії домовилися представники Офісу президента під час зустрічі з американським міністром енергетики в Польщі. 

 
Коментарі (0)