ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаА.Герус: ДТЕК не сформувала запаси вугілля для опалювального сезону

А.Герус: ДТЕК не сформувала запаси вугілля для опалювального сезону

Експерт зазначив, що на Луганської ТЕС, яка забезпечує електроенергією 1 млн українців в Луганській області, вугілля (антрациту) залишилося тільки на 3 дні

 

 

Критична ситуація на Луганської ТЕС викликана неефективним менеджментом ДТЕК, переконаний Герус

Енергетичний холдинг ДТЕК Ріната Ахметова не сформував влітку запаси вугілля для опалювального сезону. Про це написав голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook, коментуючи ситуацію, яка склалася на Луганській теплоелектростанції (ТЕС).

Експерт зазначив, що на Луганської ТЕС, яка забезпечує електроенергією 1 млн українців в Луганській області, вугілля (антрациту) залишилося тільки на 3 дні.

"Поставки вугілля з Росії заблоковані, а це було єдине джерело поставок. Луганська область це також лінія фронту і військові об'єкти. До цього призвів новий стиль менеджменту ДТЕК: не формувати влітку запаси вугілля для опалювального періоду, а до останнього тримати мінімальні склади, вимагаючи підвищення тарифів або інших преференцій. включається шантаж і Волинець, який лякає віяловими відключеннями, дефіцитом вугілля і несплатою зарплат шахтарям ", - написав Герус.

"В принципі і в таких ситуаціях передбачена" захист від дурня ", точніше від такого" ефективного "менеджменту. Для ТЕС є резервне паливо - газ. І ТЕС зобов'язана включатися на газі по команді диспетчера" Укренерго ", - додав експерт.

При цьому, за його словами, якщо тариф на вугільних блоках 1,75 грн / квт-ч, то собівартість на газових біля 3,4 грн за кВт-год.

"Компанія ДТЕК вважає, що раз вони не запаслися вугіллям, і повинні працювати на газу, то хтось тепер повинен компенсувати їм збитки за вищу собівартість" газової "електроенергії. Така різниця становить більше 400 млн грн на місяць. У деяких головах навіть з'являлася ідея, щоб заднім числом підвищити оптову ціну е / е на 4 квартал. Від імені споживачів відразу попереджаю, що таке відразу буде оскаржене в судах, а ще це гарантоване кримінальне провадження, тому що це очевидно незаконно ", - написав Герус.

 

 
Коментарі (0)