ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаА.Герус: "Сьогодні Росія зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну"

А.Герус: "Сьогодні Росія зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну"

Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ)
Сьогодні, 1 листопада, Російська Федерація зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну, про це повідомив голова парламентського комітету з енергетики та ЖКГ Андрій Герус.
 
"Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ)", - заявив Андрій Герус.
 
За інформацією учасників ринку, заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики. 
 
"Такі дії Росії схожі на їх дії восени 2014 року", - додав нардеп.
 
Раніше Міністерство енергетики оголосило, що в листопаді очікується імпорт вугілля в обсязі 562 тисячі тонн. За даними ПрАТ "НЕК "Укренерго", ситуація з накопиченням вугілля погіршується. Запаси вугілля на складах ТЕС є надзвичайно низькими. Так, станом на ранок 25 жовтня загальні запаси вугілля на складах ТЕС знизилися на 6,5% (до 583,4 тис. тонн) у порівнянні з обсягами на ранок 18 жовтня (623,7 тис. тонн).
 
У Міненерго впевнені, що "попри те, що відставання від графіка накопичення вугілля на складах ТЕС, об’єднана енергетична система України працює стабільно".
 
Також у міністерстві заявили, що у серпні оновило графік накопичення вугілля у бік збільшення планових показників, виходячи з найкритичнішого сценарію, що включає запуск "Північного потоку-2" і дуже низьку температуру взимку.
 

Базовою генерацією є атомна, АЕС виробляють понад половину всієї електроенергії в державі рівним графіком. Маневрування системи відбувається шляхом теплової та гідрогенерації, потужності яких зараз достатньо для сталої роботи енергосистеми. 

 
Коментарі (0)