ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Герус: "Україна готова припинити транзит російського газу"

А.Герус: "Україна готова припинити транзит російського газу"

Як тільки європейські країни перестануть купувати російський газ, ми з радістю перестанемо його транзитувати. Тому тут важлива об'єднана спільна позиція.
Україна готова припинити транзит російського газу, якщо Європа ухвалить рішення про відмову від нього,  сказав голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус  на брифінгу в Медіацентрі Україна. 
 
«Як тільки європейські країни перестануть купувати російський газ, ми з радістю перестанемо його транзитувати. Тому тут важлива об'єднана спільна позиція. Ми підтримуємо ембарго як на нафту, нафтопродукти, так і на вугілля, так і на газ», – заявив Андрій Герус.
 
Також він розповів, що Україна купує газ на європейському ринку, і відсутність контрактів із Газпромом на постачання блакитного палива є принциповою позицією. 
 

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що нафтове ембарго по відношенню до Росії знизить доходи європейців менше ніж на піввідсотка, а саме на 0,2-0,3%. Це дорівнює близько 100 євро на одного дорослого європейця. 

 
Коментарі (0)