ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаА.Герус:"До ринкового рівня тарифи на енергію не будуть підвищуватися, навіть якщо вони будуть підвищуватися"

А.Герус:"До ринкового рівня тарифи на енергію не будуть підвищуватися, навіть якщо вони будуть підвищуватися"

Тариф на електроенергію для населення не буде підвищуватися до рівня ринкової ціни, про це заявив голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус
Тариф на електроенергію для населення не буде підвищуватися до рівня ринкової ціни, про це заявив голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, пише "Україна Комунальна".
 
«До ринкового рівня тарифи на енергію, думаю, все-таки не будуть підвищуватися, навіть якщо вони будуть підвищуватися. Тому що ринковий рівень – це достатньо високий рівень, це той рівень, по якому зараз платять промислові споживачі», - сказав Герус. 
 
Він пропонує передусім порахувати вартість тих руйнувань, які вже були, і після цього подивитися на джерела, з яких можна відновити пошкоджене обладнання. 
 
«Перш за все, це які є резерви на сьогодні. Друге – це яка може бути міжнародна допомога. Вона, зокрема, йде у вигляді обладнання. І так само може бути у вигляді якихось фінансів на відновлення нашої енергосистеми. І далі третє – подивитися, які в нас є ресурси в бюджеті. І які потрібні рішення по тарифах», – підкреслив Герус. 
 
Також він додав, що наразі йде обговорення усіх можливих джерел фінансування відновлення енергосистеми після ворожих атак.
 
Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що у відомстві вивчають можливості коригування тарифу на електрику для побутових споживачів. 
  

"Трішечки напевно доведеться відкоригувати, щоб в нас була можливість хоча б якось покривати те відновлення і ремонти, які необхідні", – розповіла Заступниця міністра енергетики.   

 
Коментарі (0)