ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАхметов став власником «Одесаобленерго»

Ахметов став власником «Одесаобленерго»

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова завершив операцію з придбання 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго»

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова завершив операцію з придбання 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго».

Про це з посиланням на прес-службу ДТЕК повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У компанії обіцяють, що результатом входження «Одесаобленерго» до складу холдингу ДТЕК стане »підвищення якості та надійності розподілу електроенергії, поліпшення клієнтських сервісів».

Нагадаємо, раніше контрольний пакет акцій «Одесаобленерго» належав структурам російського бізнесмена Олександра Бабакова. Крім того, 25% акцій «Одесаобленерго» знаходяться у власності держави, а ще 9% - ВАТ «Київобленерго». Останнє також контролювалося структурами Бабакова, і теж купується холдингом Ахметова.

Як уже повідомлялося, 3 січня ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» і нідерландська NGR B.V. уклали договори купівлі-продажу 68,29% акцій АТ «Одесаобленерго» і 94% акцій ПАТ «Київобленерго». При цьому дані документи підписані «з відкладальною умовою»: домовленості будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольників.

Нагадаємо, ДТЕК здійснює видобуток вугілля та природного газу і виробляє електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, поставляючи електрику і тепло кінцевим споживачам і надаючи їм сервісні послуги. Холдинг входить до складу фінансово-промислової групи SCM.

 

 
Коментарі (0)