ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняАеропорт і вокзал Донецька пообіцяли завершити вчасно – наперекір погоді

Аеропорт і вокзал Донецька пообіцяли завершити вчасно – наперекір погоді

Головною проблемою, яку озвучили будівельники двох об'єктів, є погодні умови, які заважали проводити необхідні роботи

Сьогодні, 27 лютого, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, голова обласної ради Андрій Федорук і Донецький міський голова Олександр Лук'янченко оглянули новий термінал КП «Міжнародний аеропорт «Донецьк», а також відвідали залізничний вокзал, повідомляє офіційний сайт міської влади Донецька.

Вони перевіряли готовність об'єктів до майбутнього чемпіонату Євро-2012 з футболу. Внутрішні роботи в новому терміналі аеропорту планується закінчити в березні. Перед будівельниками поставлено завдання до 27 квітня закінчити основні види робіт з укладання бетону і з благоустрою території. Новий термінал аеропорту дозволить збільшити пасажиропотік і дозволить обслуговувати приблизно 3 тис. осіб на годину.

Нагадаємо, що 26 липня 2011 року була урочисто відкрита нова штучна злітно-посадкова смуга. Зараз ведуться будівельні роботи з облаштування магістральних та руліжних доріжок, закінчується будівництво основної аварійно-рятувальної станції, закуплено і готується до установки світлосигнальне обладнання. Закінчення повного комплексу робіт по злітно-посадковій смузі планується в квітні 2012 року.

Введення в експлуатацію аеровокзального комплексу розділене на 2 етапи. На першому етапі – грудень 2011 р. – були здані всі інженерні мережі об'єкта, котельні, трансформаторні підстанції, насосні станції з резервуарами води, очисні споруди, пішохідні галереї.

Другий етап включає закінчення будівельних робіт у терміналі, перевірку і тестування всього технологічного обладнання, 100% виконання пусконалагоджувальних робіт. Паралельно із закінченням робіт буде проходити навчання служб аеропорту і тестова експлуатація обладнання.

Роботи з реконструкції залізничного вокзалу планується закінчити також до кінця квітня 2012 року. Основна мета реконструкції вокзалу – збільшення пропускної здатності вдвічі (з 17 тис. до 35 тис. пасажирів на добу) і поділ пасажирських потоків – приміського напряму і далекого слідування.

«Головною проблемою, яку озвучили будівельники двох об'єктів, є погодні умови, які заважали проводити необхідні роботи. Але, не дивлячись на це у нас є впевненість, що і залізничний вокзал, і новий термінал аеропорту почнуть працювати в зазначені терміни», - підсумував міський голова Донецька Олександр Лук'янченко.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)