ГоловнаНовини ЖКГТранспортАеропорт «Ужгород» можуть віддати в концесію

Аеропорт «Ужгород» можуть віддати в концесію

Логістична компанія Vedecko-vyskumna, A.C. зі Словаччини виявила зацікавленість у відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород".

Логістична компанія Vedecko-vyskumna, A.C. зі Словаччини виявила зацікавленість у відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород".

Про це з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА повідомляє БізнесЦензор.

За даними ОДА, потенційних концесіонерів привів в Закарпатті колишній народний депутат України Сергій Мошак.

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль заявив, що аеропорт обслуговує повітряні судна тільки в режимі прямої видимості, так як обладнання застаріле і не відповідає вимогам Євросоюзу.

"Тому найбільш оперативний запуск повноцінної роботи аеропорту можливий в разі взяття його в концесію компанією з країн ЄС. Єдина умова Закарпатської ОДА та облради для концесіонерів в разі успішного вирішення питання - це відновлення регулярного авіасполучення між Ужгородом та Києвом", - повідомляє ОДА.

"Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси" Братислава - Ужгород - Київ ", - зазначив президент компанії Роберт Спішак.

"А в подальшому введемо авіасполучення Ужгорода з Будапештом, Віднем, Прагою, а також курортами Туреччини, які дуже популярні в період відпусток", - додав він.

Сторони домовилися, що Vedecko-vyskumna за свій рахунок проведе експертизу аеропорту, після чого направить лист до обласної ради з проханням надати аеропорт в концесію.

 

 
Коментарі (0)