ГоловнаНовини ЖКГТранспортАеропорти Сходу за «закритими дверима»

Аеропорти Сходу за «закритими дверима»

Три аеропорти на Сході країни закрилися до кращих часів. Заходи вжиті через напружену ситуацію в регіоні та неможливість повною мірою забезпечувати безпеку авіарейсів.

Державіаслужба відкликала сертифікати у аеропортів Донецька, Луганська та Маріуполя до стабілізації ситуації у східних областях. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

«Державна авіаційна служба у зв’язку з напруженою ситуацією на сході країни, через неможливість забезпечення безпеки авіапасажирів та  повного контролю над усіма технологічними процесами відкликала сертифікати експлуатантів у трьох аеропортів: з 3 червня – Донецького, з 11 червня – Луганського, 19 червня – Маріупольського. До цього часу ці аеропорти закривались відповідними НОТАМ» - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що простір для польотів над Донбасом відкритий. Украерорух цілком забезпечує безпеку повітряного руху над цією територією України. Обмеження для руху повітряних суден є лише у прикордонній зоні – 100 км уздовж кордонів до 7,9 тис. метрів від поверхні землі - польоти заборонені.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, аеропорт у Донецьку не буде обслуговувати рейси до 30 червня, однак термін дії обмеження можуть продовжити.

 
Коментарі (0)