ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв: «Винесена Стокгольмським арбітражем рішення є окремим, а не проміжним»

А.Коболєв: «Винесена Стокгольмським арбітражем рішення є окремим, а не проміжним»

Якщо "Газпром" відмовиться виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, то це буде безпрецедентно. ПАТ "Газпром" має майно за кордоном і через суди його можна буде заарештувати.
Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розраховує, що прорахунок сум компенсацій, належних за окремим рішенням Трибуналу при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма у справі про суперечку "Нафтогазу" з ПАТ "Газпром", займе 2-3 місяці.
 
"Нам вдалося переглянути ціну з 2014 року - це значить, що за весь обсяг газу, який" Нафтогаз "купував у російського" Газпрому "з цього періоду часу," Газпром "повинен буде нам компенсувати певну суму. Остаточні розрахунки компенсацій в обидві сторони займуть , за моїми оцінками, приблизно 2-3 місяці ", - сказав він в ефірі телеканалу" 1 + 1 ".
 
Андрій Коболєв додав, що перше рішення стосувалося справи про постачання газу, а тепер ще очікується рішення щодо спору про транзит газу, яке за графіком має бути до кінця червня, проте, на думку глави "Нафтогазу", рішення може бути винесено пізніше.
 
Також він зазначив, що якщо "Газпром" відмовиться виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, то це буде безпрецедентно. ПАТ "Газпром" має майно за кордоном і через суди його можна буде заарештувати.
 
Глава "Нафтогазу" також підкреслив, що винесене 31 травня Стокгольмським арбітражем рішення є окремим, а не проміжним, як це подає російська компанія.

"Вони не коректно використовують термін. Це рішення не проміжне, це рішення окреме і це рішення чітко говорить, що за газ, який Україна не відбирала, але Росія наполягає, щоб ми платили за принципом" бери або плати ", ми платити не будемо нічого . 

 
Коментарі (0)