ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв:«Україна має підготуватися до деструктивних рішень Кремля, зокрема до переривання транзиту»

А.Коболєв:«Україна має підготуватися до деструктивних рішень Кремля, зокрема до переривання транзиту»

Голова правління НАК «Нафтогаз Україна», Андрій Коболєв сподівається, що підготовкою до зими займеться не лише його компанія, але й інші учасники ринку.
Голова правління НАК «Нафтогаз Україна», Андрій Коболєв сподівається, що підготовкою до зими займеться не лише його компанія, але й інші учасники ринку.
 
Про це він написав на свої сторінці у Фейсбук.
 
«Цього року перед нами стоїть завдання створити запаси газу більші, ніж ми це робили раніше. Дія існуючих контрактів з Газпромом завершиться 1 січня і Україна має підготуватися до будь-яких деструктивних рішень Кремля, зокрема до переривання транзиту», написав Андрій Коболєв.
 
До зими в ПСГ України необхідно накопичити близько 20 млрд куб.м. газу – такі обсяги достатні, щоб гарантувати тепло в оселях за будь-якої погоди і політичної обстановки. 
 
Це також сигналізуватиме Росії, що Україна готова до будь-якого розвитку подій і "гра на вентилі" призведе лише до чергового погіршення репутації Газпрому.
 
За словами голви правління, НАК «Нафтогаз Україна» вже працює над питаннями залучення коштів, необхідних для закупівлі та закачування газу до сховищ. 
 
Водночас варто нагадати, що європейська практика і український закон "Про ринок газу" передбачає створення страхових запасів всіма без виключення компаніями-постачальниками газу. 
 

«В минулі роки норма про страховий запас ігнорувалася – зараз саме час повернутися до цього питання. Спільними зусиллями уряд, Нафтогаз та всі учасники газового ринку мають належно підготуватися до наступного опалювального сезону», вважає Андрій Коболєв. 

 
Коментарі (0)