ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАльтернативну електроенергію почали продавати на аукціоні

Альтернативну електроенергію почали продавати на аукціоні

На Українській енергетичній біржі напередодні вперше відбувся аукціон із продажу електроенергії, виробленої з альтернативних джерел

На Українській енергетичній біржі напередодні вперше відбувся аукціон із продажу електроенергії, виробленої з альтернативних джерел. Про це повідомляє LIGA з посиланням на прес-службу УЕБ.

Кількість учасників аукціону склала 28, а реалізація продукції – майже 100%. Держпідприємство «Гарантований покупець» реалізувало весь виставлений обсяг базового навантаження 25 250 Мвт-год і 7 518 МВт-год блочними позиціями.

Всього на аукціон було виставлено 6 позицій: дві позиції базового навантаження, блочні позиції з 9 до 16 годин і 12 до 13 годин. Термін постачання електроенергії – з 11 до 31 жовтня нинішнього року.

Раніш ми писали, що, за прогнозами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, вже до 2030 року газ і нафта можуть втратити актуальність – адже спостерігається бурхливий розвиток «зеленої» енергетики, і наша країна має значний потенціал у цій галузі.

 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
06 Жовтня 2020 p. 21:28
Старі електролічильники і пломби на них є надійними, а нові - на кшталт китайських; тобто, промисловий виріб, який, через деякий наперед запрограмований час, гарантовано повинен зіпсуватись. -------------------------------Невеликий строк служби цих промислових виробів - їх основний критерій , і ця умова закладена у технологію їх виготовлення.
Коля Пухов
06 Жовтня 2020 p. 22:03
Також не виключено, що нові електролічильники будуть відрегульовані так, щоб один кіловат рахувати за два. Або буде якесь інше шахрайство, яке проявиться згодом. Бо інакше просто немає смислу безкоштовно заміняти старі лічильники на нові.
Коля Пухов
06 Жовтня 2020 p. 22:21
Наприклад, сама по собі десь через півроку стане розмитою пломба, і потім споживач просто не доведе, що ця пломба попливла сама, що він до того ніякого відношення не має.