Алушту залишили без газу

Відключення пов'язане з проведенням «Чорноморнафтогазом» вогневих робіт по заміні аварійної зсувної ділянки на магістральному газопроводі Алушта-Ялта

Вранці 17 квітня в Алушті, селах Лучисте, Ізобільному, Лаванда, Лазурному, Нижній Кутузівці, Виноградному, Малому Маяку, Пушкіно, Кипарисовому, Утьосі був відключений газ, про що населення було попереджено заздалегідь. Це перше в історії Алушти масове відключення «голубого палива».

Як пояснюють у КП «Міськгаз», воно пов'язане з проведенням «Чорноморнафтогазом» вогневих робіт по заміні аварійної зсувної ділянки на магістральному газопроводі Алушта-Ялта.

«Відключення – це нескладно, - сказав начальник КП «УГХ» Ігор Стільників на нараді у міськраді 17 квітня. - Складніше буде включити газ без наслідків».

Як очікується, газ підключать через 4 дні, 20 квітня о 18:00. У зв'язку з цим, всім жителям рекомендовано бути обережними, не відкривати крани на всіх газових приладах до моменту пуску газу і по можливості перебувати у своїх помешканнях ввечері 20 квітня.
«Чорноморнафтогаз» планував проводити вогневі роботи ще в листопаді 2011 р., але через холоди і початок опалювального сезону заміну аварійної ділянки відклали до весни, повідомляє «Твоя газета».

Як повідомили «У.К.» в прес-службі ДАТ «Чорноморнафтогаз», раніше на магістральному газопроводі-відводі Ялта-Алушта на висоті 30 м від землі звели 155-метровий вантовий перехід, на якому закріпили нову ділянку газопроводу. Їм замінюють підземну аварійну ділянку, щоб уникнути можливих наслідків активізації зсуву в районі проходження газопроводу. Через зсув грунту він почав деформуватися, і його тимчасово підсилили бандажами.

«Сьогодні газопровід-відвід Ялта-Алушта забезпечує подачу природного газу кільком десяткам тисяч людей в Алушті, Партеніті, Гурзуфі та Міжнародному дитячому центрі «Артек», - повідомив начальник управління магістральних газопроводів «Чорноморнафтогазу» Олександр Лаврека. - Тому наслідки зсуву можуть бути найсумнішими. У 2005 році через іншого, Карасанывского зсуву, нам вже доводилося переносити 828-метрову ділянка газопроводу. Тоді його побудували на 500 метрів вище нинішнього звичайним способом – заклали в траншеї. На нинішный ділянці гірський ландшафт просто не дозволяє повторити операцію – навколо гірські схили і балка, що утворилася через зсув. Тому безпеку ділянки газопроводу, який потрапив під обвал, вирішено забезпечити будівництвом вантового переходу».

Проведені по перенесенню аварійної ділянки роботи погоджені з органами місцевого самоврядування та ПАТ «Кримгаз», підкреслюється в повідомленні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)