ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАмериканське ядерне паливо ліцензують для українських АЕС

Американське ядерне паливо ліцензують для українських АЕС

Державна компанія Енергоатом підписала меморандум про співпрацю з американською компанією-виробником ядерного палива Westinghouse

Державна компанія Енергоатом підписала меморандум про співпрацю з американською компанією-виробником ядерного палива Westinghouse, який передбачає розробку плану з ліцензування американського ядерного палива в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Енергоатому.

Також до кінця 2019 року в Україні мають розробити техніко-економічну оцінку запровадження американського ядерного пального на атомних електростанціях України.

За оцінками енергоатому, використання американського ядерного пального може збільшити потужність українських АЕС на 10-15%.

«Саме завдяки паливу Westinghouse та виконанню низки заходів з підвищення ефективності енергоблоків українських АЕС, їхня потужність може бути збільшена до 105-110%», — повідомив президент Енергоатому Юрій Недашківський.

Раніше Енергоатом підписав меморандум з «Турбоатомом, яким передбачається проведення модернізації всіх українських АЕС до 2024 року. На ці цілі витратять 6 мільярдів гривен. Після модернізації очікують збільшення потужності АЕС України на 400 мегаватів.

Зазначимо, що наразі ядерне паливо до України постачається з Росії. Уряд прагне змінити цю ситуацію, однак українські ядерні реактори, збудовані в СРСР, простосовані до використання лише російського ядерного палива.

 

 
Коментарі (0)