ГоловнаНовини ЖКГТранспортАМКУ «домовився» про зниження ціни на пальне найближчим часом

АМКУ «домовився» про зниження ціни на пальне найближчим часом

Антимонопольний комітет України, як і обіцяв, провів зустріч із керівниками мереж АЗС під час якої обговорювалося питання зниження ціни на пальне найближчим часом
Антимонопольний комітет України, як і обіцяв, провів зустріч із керівниками мереж АЗС під час якої обговорювалося питання зниження ціни на пальне найближчим часом. 
 
Про це повідомила пресслужба АМКУ.
 
"В Комітеті відбулися зустрічі із керівниками мереж АЗС. Учасники ринку дали ґрунтовні пояснення щодо поточної ситуації із ціноутворенням і більшість з них погодилися із висновками АМКУ про наявність потенціалу до подальшого зниження цін", - говориться у повідомленні.
 
Зазначається, що впродовж трьох місяців Антимонопольний комітет цілеспрямовано збирає й аналізує інформацію про ринок нафтопродуктів в Україні. Приводом до поглибленого дослідження став висновок про невідповідність цін на стелах автозаправок чинникам, які на них впливають: цін на нафту, опт, курс валют тощо.
 
Так, АМКУ опрацював інформацію – як по українському ринку нафтопродуктів загалом, так і по окремим його гравцям. Було враховано й вплив глобальної та європейської кон’юнктури.
 

"Є результат - від 5 грудня, коли АМКУ видав перші в цій "кампанії" рекомендації, ціни на бензини та дизпаливо на АЗС знизилися в середньому на 13%. Але сьогоднішня зустріч із керівниками мереж АЗС підтвердили розрахунки Комітету – умови для подальшого зниження цін на бензин та дизпаливо справді є. І Антимонопольний комітет вітає мережі, які поділяють таку позицію", - відзначається у повідомленні. 

 
Коментарі (0)