ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАМКУ не стане карати ДТЕК Ахметова

АМКУ не стане карати ДТЕК Ахметова

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив, що компанія ДТЕК Ріната Ахметова, не зловживає монопольним становищем на ринку генерації електроенергії.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив, що компанія ДТЕК Ріната Ахметова, не зловживає монопольним становищем на ринку генерації електроенергії. Про це йдеться у висновку АМКУ з розслідування проти ДТЕК, передає «Громадське».

Антимонопольний комітет прийшов до висновку, що компанія Ахметова не може зловживати монопольним становищем, оскільки ринок електроенергії в Україні зараз є зарегульованим.

«Відповідне рішення було прийнято на підставі дослідження ситуації на ринку протягом 2015-2017 років. За цей період компанія ДТЕК не могла зловживати монопольним становищем. Можливо, після введення ринку електроенергії дане рішення буде переглянуте », - розповіла представник АМКУ.

При цьому в Антимонопольному комітеті визнали, що ДТЕК, як і державний «Енергоатом», мають певну ринкову владу, однак ці компанії на мають впливу на вартість електроенергії, тому що ринок є регульованим і тариф визначається НКРЕКУ (національна комісія-регулятор).

Компанії ДТЕК належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт і угольнообогатітельних комплексів. За інформацією Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг, ДТЕК контролює 85% видобутку вугілля марки Г в Україні, який використовується в тепловій енергетиці.

Антимонопольний комітет почав розглядати справу за ознаками порушення компаніями «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Східенерго» і «ДТЕК Західенерго» законодавства про захист чесної конкуренції ще в 2015 році. Позивачами у справі виступили НКРЕКУ і «Укренерго».

 

 
Коментарі (0)