ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоАМКУ та НКРЕКП підписали спільний меморандум про посилення співпраці

АМКУ та НКРЕКП підписали спільний меморандум про посилення співпраці

Текст меморандуму передбачає чітке розмежування повноважень між АМКУ та НКРЕКП з контролю за конкуренцією на ринку енергетики

Антимонопольний комітет України та Національна комісія з регулювання на ринках електроенергетики та комунальних послуг підписали меморандум про співпрацю з контролю за конкуренцією на ринку електроенергетики.

Про це на брифінгу заявив голова АМКУ Юрій Терентьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Антимонопольний комітет України та НКРЕКП підписали спільний меморандум про посилення співпраці на ринку енергетики», - зазначив Терентьєв.

За словами посадовця, текст меморандуму передбачає чітке розмежування повноважень між АМКУ та НКРЕКП з контролю за конкуренцією на ринку енергетики.

«На адресу АМКУ щороку надходить до 4 тисяч заяв про зловживання на ринку енергетики. Дрібні порушення прав споживачів, такі як дискримінація при підключенні або безпричинне відключення від енергопостачання братиме на себе НКРЕКП, оскільки вона може оперативніше реагувати на такі речі. Однак ми розуміємо, що з дрібних порушень і складаються зловживання на ринку, тому якщо будуть масовані скарги на дії того чи того енергопостачальника - це вже буде компетенція АМКУ», -додав він.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
02 Жовтня 2016 p. 19:19
Щодо енергозбереження, то треба взяти до уваги, що працівники, а в основному працівниці, державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня, микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електоробігрівач. За моїми спостереженнями, державні бюджетні установи спалюють більше електроенергії, чим побутові споживачі. Тільки на відміну від побутових споживачів, за електроенергію, спалену держустановами, розраховується держава.
Коля Пухов
02 Жовтня 2016 p. 19:50
Крім того, треба взяти уваги, що працівники держустанов складають переважну більшість офіційно зайнятого населення, а також те, що вони не виробляють ні матеріальних, ні духовних цінностей.