ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГАМКУ відкрив справу проти НКРЕКП через «Роттердам+»

АМКУ відкрив справу проти НКРЕКП через «Роттердам+»

Антимонопольний комітет України підтвердив відкриття справи проти Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг через запровадження формули "Роттердам+"

Антимонопольний комітет України підтвердив відкриття справи проти Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг через запровадження формули "Роттердам+". Про це повідомили в прес-службі Антимонопольного комітету України.

"Справу  відкрито 20 травня на підставі матеріалів – з обмеженим доступом, наданих НАБУ", - повідомили в АМКУ.

Нагадаємо, вчора у ЗМІ з'явилась інформація про те, що АМКУ відкрив справу за формулою "Роттердам +"

Нагадаємо, минулого року Національне антикорупційне бюро України отримало економічний звіт фахівців, в якому зазначається, що через безпідставно застосований тариф "Роттердам+" незаконно стягнена сума становить 15 млрд грн.

"Що стосується цієї справи. Днями отримано економічний звіт фахівців про те, що дійсно це був безпідставно застосований тариф "Роттердам+" Встановлена сума отриманих коштів в результаті необґрунтованого застосування цієї формули – ця сума складає 15 млрд грн. Але для того, щоб прийняти остаточне рішення у справі, потрібна експертиза. Зараз вирішується питання разом з прокурором про призначення експертизи. І після отримання експертизи буде остаточне рішення. У справі, коли йдеться про збитки, призначення експертизи є обов’язковим", - зазначив голова НАБУ Артем Ситник.

Також, за словами Ситника, у межах провадження є низка міжнародно-правових доручень, відповідь на які також буде впливати на остаточне рішення у справі.

 
Коментарі (0)