ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАМКУ вкотре починає активно контролювати ринок ЖКГ

АМКУ вкотре починає активно контролювати ринок ЖКГ

Антимонопольний комітет України починає активно контролювати діяльність на ринках житлово-комунальних послуг, заявила глава комітету Ольга Піщанська
Антимонопольний комітет України починає активно контролювати діяльність на ринках житлово-комунальних послуг, заявила глава комітету Ольга Піщанська в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
 
"Ситуація на них дуже чутлива для кожної сім'ї. Наприклад, в кінці минулого року майже на чверть впали ціни на природний газ ..., однак теплопостачальні компанії, користуючись своїм монопольним становищем і недосконалим регулюванням, не прийняли жодних заходів для зменшення вартості відпущеної теплової енергії", - пояснила глава АМКУ.
 
Вона зазначила, що комітет оперативно відреагував і рекомендував теплопостачальним компаніям здійснити відповідні перерахунки, і за станом на червень 2020 сума заощаджених коштів вже перевищила 3 ​​млрд грн.
 
За її словами, паралельно проводиться відповідна робота з Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг та Мінрегіоном над удосконаленням нормативно-правових актів у сфері теплопостачання, мета яких - запобігти зловживанням з боку монопольних утворень на цих ринках.
 
"Ще один напрямок нашої роботи - це забезпечення таких умов проведення конкурсів щодо поводження з побутовими відходами, які б забезпечили реальну конкуренцію між постачальниками цих послуг, в першу чергу, за ціною і якістю", - доповнила глава Піщанська.
 
Вона уточнила, що за її дорученням територіальні відділення Комітету взяли цю ситуацію під контроль на місцях.
 

"Там, де виконавців послуг призначили без конкурсу або були встановлені монопольно високі ціни на вивіз сміття, порушники будуть притягуватися до передбаченої законом відповідальності", - підкреслила глава АМКУ. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
17 Вересня 2020 p. 17:38
І знову "Євро-Реконструкція" (м.Київ, Дарницький район) відключило гарячу воду, - це вже втретє за час епідемії. --------------------Перше відключення припало на липень - серпень і тривало майже місяць; потім на декілька днів гарячу воду включили. Друге відключення було у кінці серпня і тривало десь тиждень. А вчора - вже третє відключення. Скільки воно буде тривати - повідомлю потім. ----------------------------------------------- А тим часом від холодної води можуть початися масові застуди, які тільки посилять епідемію.
Коля Пухов
17 Вересня 2020 p. 18:08
А  там  хазяїн,  здається,  ахметка;    то  може  він  у  такий  спосіб,  викликаючи  загальне  невдоволення,  намагається  послабити  Украєну?