ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГАМКУ займеться тарифами на розподіл газу

АМКУ займеться тарифами на розподіл газу

Антимонопольний комітет найближчим часом вивчить обґрунтованість і прозорість формування тарифів на розподіл газу. У разі виявлення в ході перевірки порушень АМКУ обіцяє змусити НКРЕКП виправити ситуацію.

Антимонопольний комітет найближчим часом вивчить обгрунтованість і прозорість формування тарифів на розподіл газу. Про це йдеться в повідомленні відомства.

"Протягом липня-грудня 2020 ми були свідками зростання тарифів на газорозподіл в абсолютній більшості областей. До того ж ці тарифи істотно відрізняються у різних суб'єктів", - йдеться у висновку регулятора.

Комітет нагадує, що тарифи на розподіл газу стверджує Нацкомісія, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг кожної газопостачальної компанії (що є при цьому природними монополістами у своїх регіонах), незалежно від того, кому вони належать.

У разі виявлення в ході перевірки порушень АМКУ обіцяє змусити НКРЕКУ виправити ситуацію.

За даними на сайті самої комісії, тарифи на газорозподіл, встановлені для 43 облгазів на січень 2021 року коливаються від 0,31 грн / кубометр для компанії "Київгаз" до 2,55 грн / кубометр для ТОВ "Газовик".

Крім того, АМКУ відзначає, що за п'ять місяців роботи ринку газу лише 3% українців обрали нового газопостачальника.

У комітеті припускають, що окремі споживачі не змогли цього зробити через певні бар'єрів - наприклад, загрози відключення газу від чинного постачальника або нарахування неіснуючих боргів. В АМКУ радять звертатися в таких випадках в НКРЕКУ і підкреслюють, що та повинна терміново усувати такі перешкоди.

 

 

 

 
Коментарі (0)