ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАМКУ звітує про результати дослідження ринків електроенергії та енергетичного вугілля України

АМКУ звітує про результати дослідження ринків електроенергії та енергетичного вугілля України

Вчора АМКУ опублікував результати фундаментального дослідження ринків електричної енергії та енергетичного вугілля. Звіту відображає аналіз особливостей функціонування вищевказаних ринків.

У Звіті Комітет аналізує стан конкуренції на відповідних ринках, окреслює основні фактори, що стримують розвиток конкуренції та створюють передумови для порушень у цій сфері.

Також сформульовані пропозиції Комітету, спрямовані на вирішення проблемних питань та зняття бар’єрів, що стримують розвиток конкуренції. Антимонопольний комітет надав рекомендації щодо приведення умов функціонування ринків електроенергії у відповідність до вимог Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

З метою розробки «дорожньої карти» реалізації пропозицій Комітет запланував проведення робочих нарад з керівниками органів влади, до компетенції яких належить імплементація відповідних заходів.

Наразі вже відбулася робоча зустріч Голови Комітету Юрія Терентьєва з Головою НКРЕКП Дмитром Вовком, під час якої сторони обговорили шляхи те методи запровадження стимулюючого регулювання для електропередавальних підприємств, а також порядок ринкового формування роздрібних тарифів на електроенергію та поступове зменшення перехресного субсидіювання в галузі.

Нагадаємо, що Звіт був схвалений 1 червня 2016 року на відкритому засіданні Антимонопольного комітету України.

З повним текстом Звіту можна ознайомитись тут

З презентацією Звіту можна ознайомитись тут

 
Коментарі (0)