ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАндрій Герус готує звернення до СБУ через обмеження атомної генерації в Україні

Андрій Герус готує звернення до СБУ через обмеження атомної генерації в Україні

Голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус заявив, що штучна зупинка блоків ДП НАЕК "Енергоатому" є приводом для втручання у ситуацію СБУ та РНБОУ
Голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус заявив, що штучна зупинка блоків ДП НАЕК "Енергоатому" є приводом для втручання у ситуацію СБУ та РНБОУ, про це він написав у на своїй сторінці у Фейсбук.
 
"На сьогодні на українських АЕС вже накопичилося запасів ядерного палива на 1,5-2 роки наперед, і є твердий графік подальших закупівель ядерного палива. Така штучна зупинка блоків "Енергоатому" створює величезні ризики та проблеми, а також посилює залежність енергетичної галузі від окремих олігархічних фінансово-промислових груп, що на мою думку, становить загрозу національній безпеці. Готую звернення до СБУ та РНБОУ по ситуації, що склалася", - написав Андрій Герус.
 
Він нагадав, що станом на ранок сьогоднішнього дня атомні блоки загалом несуть потужність 7323 МВт, що становить 53% від їх загальної встановленої потужності.
 
"Незважаючи на те, що у різних ремонтах перебувають 5 атомних блоків, загальне недовантаження працюючих блоків сьогодні становить 1170 МВт - такими є зовнішні адміністративні обмеження роботи "Енергоатому". 
 
Голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП вважає, що мінімум половина із цього обмеження є надуманим. 
 

"Більше того, тиждень тому "Енергоатом" ніс потужність на 900 МВт більше - 8200 МВт - хоча за тиждень нічого особливо у системі не змінилося, ні погода, ні споживання", - додав Герус. 

 
Коментарі (0)