ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняАндрій Коболєв пропонує дати право клієнтам змінювати постачальника газу

Андрій Коболєв пропонує дати право клієнтам змінювати постачальника газу

Андрій Коболєв запропонував зробити два нововведення – дати право клієнтам змінювати постачальника газу, незалежно від наявності боргу та заборонити відключати населення від газопостачання
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував зробити два нововведення – дати право клієнтам змінювати постачальника газу, незалежно від наявності боргу та заборонити відключати населення від газопостачання. 
 
Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.
 
“Ми пропонуємо зробити два нововведення. Перше — чи є борг, чи немає боргу — клієнт, якщо це категорія населення, має право змінити постачальника газу. Все. Крапка. Не треба сперечатися щодо цих коефіцієнтів, тому що ця суперечка ще буде тривати рік, два, три. І найголовніше — що газопостачальні компанії — вони зацікавлені цю суперечку довго підтримувати. Треба дозволити населенню вільно міняти (постачальника - ред.). Це перше нововведення. Друге нововведення — потрібно заборонити облгазам відключати населення протягом наступного року, незалежно від того, що відбувається з їх постачальником газу”, — сказав Андрій Коболєв.
 
Андрій Коболєв вважає, що дозволивши вільний перехід клієнтів можна отримати конкурентний ринок газу.
 

“Тоді ціна для населення у лютому зменшиться ще більше. Тому що не тільки Нафтогаз буде пробувати конкурувати за населення, а це нам зараз важко вдається через ці обмеження, але й інші приватні компанії. І це створить реальний ринок, про який так довго всі говорили”, — зазначив Андрій Коболєв. 

 
Коментарі (0)