ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаАнтимонопольний комітет оштрафував Київенерго на 17 млн грн

Антимонопольний комітет оштрафував Київенерго на 17 млн грн

Вчора адмінколегією Антимонопольного комітету було прийнято рішення по зловживанню монопольним становищем Київенерго у зв'язку з обмеженням допуску постачальників по нерегульованому тарифу. Накладено штраф 17 958 891 грн.
Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України розглянула справу про порушення ПАТ «Київенерго» законодавства про захист економічної конкуренції, розпочату Київським обласним територіальним відділенням Комітету, повідомляє АМКУ.
 
За результатами розгляду матеріалів справи Тимчасова адміністративна колегія встановила, що ПАТ «Київенерго» створювало перешкоди доступу постачальникам за нерегульованим тарифом (ПНТ), зокрема, ТОВ «ЕК ЕНОЛЛ» та ПрАТ «Карбон» на ринок постачання електричної енергії.
 
ПАТ «Київенерго» обмежувало ПНТ у виборі ними потенційних споживачів та позбавило їх можливості здійснювати господарську діяльність у місті Києві, зокрема, шляхом висування необґрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії..
 
Такі дії ПАТ «Київенерго» визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі (розподілу) електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території міста Києва. 
 
За вказане порушення на ПАТ «Київенерго» накладено штраф у розмірі 17 958 891 (сімнадцять мільйонів дев’ятсот п’ятдесят вісім тисяч вісімсот дев’яносто одна) грн.
 

Довідково повідомляємо, що у 2017 році ринки електричної енергії визначені одними із пріоритетних у роботі відомства. Протягом поточного року Комітет проведе планові перевірки електропередавальних організацій на предмет дотримання ними законодавства про захист економічної конкуренції в частині доступу незалежних постачальників на ринок постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом. Збільшення кількості постачальників електричної енергії має стати передумовою для запровадження конкурентного ринку електроенергії та надасть змогу споживачам самостійно обирати постачальника. 

 
Коментарі (0)