ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГА.Рева:«Деякі субсидіанти витрачають сотні тисяч гривень на купівлю товарів та послуг»

А.Рева:«Деякі субсидіанти витрачають сотні тисяч гривень на купівлю товарів та послуг»

«Притік нових субсидіантів припинився, тобто усі, хто мав право на підтримку та звернувся за допомогою до держави, вже знаходяться в системі надання субсидій», — Андрій Рева
Притік нових субсидіантів припинився, це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева,  повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.
 
“Притік нових субсидіантів припинився, тобто усі, хто мав право на підтримку та звернувся за допомогою до держави, вже знаходяться в системі надання субсидій”, — розповів Рева.
 
Також, міністр розповів: «з’ясувалося, що 923 тисячі таких домогосподарств декларували нульові доходи».
 
Як нагадав Рева, процес верифікації, який проводить Мінфін, показує, що деякі субсидіанти із задекларованими нульовими доходами витрачали сотні тисяч гривень на купівлю товарів та послуг. Причому, в деяких випадках, одразу після призначення субсидії. Крім того, за гроші платників податків утримуватись маєтки. Також часто траплялися випадки, коли для отримання субсидії люди по документах роз’їжджалися — жінка з дітьми залишалася в одній квартирі з нульовими доходами, чоловік, який працює, переїжджав до батьків, а там теж через комісію його доходи не враховувались.

“Все це було системно проаналізовано, і в 329-й постанові Уряду прийняті відповідні рішення з однією метою — заможні люди не мають отримувати субсидію, а всі, хто потребує допомоги, повинні її отримати”, — підкреслив міністр соцполітики. 

 
Коментарі (0)