ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАтомну енергетику гальмують на догоду бізнесу олігархів

Атомну енергетику гальмують на догоду бізнесу олігархів

Ольга Буславец, виконуюча обов'язки голови Міністерства енергетики, ініціює виведення в резерв трьох енергоблоків потужністю 3000 МВт і скорочення виробництва електроенергії ще на семи блоках

Ольга Буславец, виконуюча обов'язки голови Міністерства енергетики, ініціює виведення в резерв трьох енергоблоків потужністю 3000 МВт і скорочення виробництва електроенергії ще на семи блоках. Про це повідомляє телеграм-канал Лещенко.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів. Прогнозований баланс електроенергії, виробленої на українських АЕС у 2020 році було розглянуто 27 квітня під час наради у прем'єра-міністра Дениса Шмигаль.

Інформація про скорочення виробництва електроенергії на українських АЕС міститься в листі т.в.о. першого віце-президента «Енергоатому» Валерія Кравця.

Як розповів колишній депутат, діючий член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко, дане рішення грає на користь олігарха Ріната Ахметова. У разі скорочення виробництва на державних АЕС, не буде необхідності в зупинці виробництва на сонячних електростанціях олігарха, крім того, посилиться присутність на енергетичному ринку вугільних станцій олігарха.

Таким чином, державна компанія «Енергоатом» врятує бізнес олігарха Ахметова, а сама компанія буде врятована після прийняття депутатами закону про виділення 10 млрд грн допомоги компанії. В результаті, бізнес олігарха буде врятований за рахунок держави, але без подальшої націоналізації.

Повідомляється, що рішення про таке масштабне скорочення виробництва на АЕС не підтримує глава енергетичного комітету Ради Андрій Герус.

 

 
Коментарі (0)