ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАукціони з «зеленої» електроенергії перенесли на наступний рік

Аукціони з «зеленої» електроенергії перенесли на наступний рік

У Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища заявили, що перші аукціони з продажу енергії, виробленої з відновлюваних джерел, відбудуться в наступному році

У Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища заявили, що перші аукціони з продажу енергії, виробленої з відновлюваних джерел, відбудуться в наступному році. Хоча раніше уряд анонсував дату - квітень 2020 року.

Причини перенесення пояснили у відомстві так: «Перший пункт, який ми повинні виконати - це затвердити квоти за різними технологіями. Ми повинні ці квоти визначити після прийняття закону. І це передбачено меморандумом. Через два місяці після вступу закону в силу ми це зробимо ».

Через те, що Міністерство не розуміла, як буде працювати «зелена» генерація надалі, процедура квотування не була проведена.

Нагадаємо, що на початку березня 2020 року в Carbon Tracker Initiative повідомили, що більшість регіонів світу переходить на «зелені» електростанції, так як будувати їх виявилося вигідніше. За даними аналітичного відділу British Petroleum в 2019 році «зелені» джерела виробили більше електрики, ніж АЕС.

Сонячні, вітряні та інші електростанції з поновлюваними джерелами (крім води) збільшили кількість виробленої енергії на 13%. У той же час у АЕС цей показник всього 3,5%.

Раніше повідомлялося, що дорога зелена енергетика витісняє дешеву атомну. Кабінет міністрів має намір розслідувати і розбиратися, звідки це взялося.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ у вівторок, 12 травня, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Глава уряду заявив, що буде створено робочу груп при Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, яка розбереться про видачу «Укренерго» великої кількості дозволів на приєднання до енергомереж.

 

 
Коментарі (0)