ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАвстралія передасть Україні 70 тис. тонн вугілля

Австралія передасть Україні 70 тис. тонн вугілля

На запит українського уряду Австралія безоплатно надасть нашій країні щонайменше 70 тис. тонн енергетичного вугілля для посилення енергетичної безпеки

 

На запит українського уряду Австралія безоплатно надасть нашій країні щонайменше 70 тис. тонн енергетичного вугілля для посилення енергетичної безпеки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

Уряд Австралії провів відповідну роботу з підприємствами вугільної галузі країни для акумулювання обсягів вугілля, що стане внеском країни в забезпечення українських споживачів надійним електропостачанням. Австралійська компанія Whitehaven Coal організовуватиме відповідне відправлення. Наразі по урядовій лінії разом з українською стороною відпрацьовується питання якомога швидшого постачання”, – вказала прес-служба.

Зауважується, що вартість вугілля та його доставки покриватиметься урядом Австралії.

Традиційно імпортне вугілля в Україну доставлялося через порти «Південний» та Чорноморськ. Але зараз українські порти заблоковано російськими військовими. У той же час до країн ЄС австралійське вугілля зазвичай доставляється в порт Роттердам або порти на Балтійському морі, а потім залізничним транспортується одержувачам.

На початку березня уряд Австралії прийняв рішення про заборону імпорту з Росії нафти, нафтопродуктів, природного газу, вугілля й інших енергоносіїв. Санкції набудуть чинності з 25 квітня, через півтора місяці після їх реєстрації у федеральному законодавчому реєстрі. 

На сьогодні Австралія запровадила загалом 476 санкцій проти 443 осіб у Росії, у тому числі бізнесменів, наближених до її президента Володимира Путіна, а також проти 33 юридичних осіб, включаючи більшу частину російського банківського сектору та всіх організацій, відповідальних за суверенний борг країни.

 

 

 
Коментарі (0)