ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВАвстрійці побудують сміттєпереробний завод у Львівській області

Австрійці побудують сміттєпереробний завод у Львівській області

Австрійська приватна компанія Gigajoule має намір побудувати сміттєпереробний завод на міському полігоні твердих побутових відходів у Львівській області.

Комплекс, який буде приймати 25 тисяч тонн відходів на рік, зведуть в Радехові в рамках пілотного проекту, повідомляє uprom.info.

Завод буде утилізувати сміття виключно з Радехівського району, в якому проживає до 50 000 чоловік. Збільшення обсягів переробки та площі території, з якої будуть завозити ТПВ, розглядатися не буде. Як зазначають інвестори, сміттєпереробний завод зробить територію полігону ТПВ чистою і естетично привабливою.

Проект покликаний забезпечити оптимальне використання території, на якій буде функціонувати комплекс. "До вирішення ситуація з ТПВ, яка сьогодні в Україні нагадує положення в Австрії у 80-х роках, необхідно підходити комплексно: запровадити роздільний збір та вивезення сміття, його переробку та кінцеву утилізацію", – зазначають фахівці.

Як зазначають у Радехівському міськраді, громадські слухання щодо можливості будівництва заводу з переробки ТПВ відбудуться 6 червня.

Компанія Gigajoule працює в сфері утилізації ТПВ в Європі вже 35 років. За даними бізнес-пошукового порталу YouControl, керівником і кінцевим бенефіціаром ПП Gigajoule є австрієць Крістіан Чернер. З ім'ям цього австрійського підприємця пов'язаний цілий ряд скандалів, також він є одним з активних інвесторів в західній частині України. Зокрема, він намагався придбати Тернопільський аеропорт, але після укладення договору передумав, з-за чого український суд зобов'язав бізнесмена виплатити Фонду держмайна 6,4 млн. грн. Також підприємства Чернера брали активну участь у тендерах на комплексну переробку сміття у Львові та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

 
Коментарі (0)